Fisk Jul Såser & Tillbehör

Inlagd sill med 3 olika lökar, persilja & granatäpple

img_1960För cirka 1 1/2 vecka sedan så la jag in sill, det gäller att vara ute i tid så man inte behöver göra allt dom sista dagarna sen sitter mn där på Julafton helt slut pga all stress. Jag har fått nån dille på granatäpple just nu så det är mycket sånt med i recepten och sillen fick även den bli smaksatt med dessa röda rubiner. Den godaste sillen, enligt mig, är absolut löksillen på Jul eller Påskbordet. Jag är inte lika förtjust i alla sillar som ligger i massa klet, brukar för det mesta hoppa över dom faktiskt. Min version ska ni så klart få recept på, det är en riktigt färgklick på bordet 😀 .

img_1955Inlagd sill med 3 olika lökar, persilja & granatäpple
6 portioner
1 burk (420 g) urvattnade inläggningsfiléer
1 rödlök
1 gul lök
½ purjolök, använd gärna lite av det gröna på blasten
1 ½ dl finhackad persilja
granatäpple
1 morot

Lag:
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 lagerblad
20 krossade kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn

Koka upp samtliga ingredienser till lagen och låt den kallna. Skölj av sillfiléerna och dela dem i ca 1 cm snedställda bitar. Skala och skiva rödlök, gul lök och purjolök i tunna fina skivor.
Finhacka persiljan. Skala moroten och skiva i tunna skivor. Varva sill, lök, morot, granatäpple och persilja i en glasburk och häll över den kalla lagen.  Låt sillen vila svalt i kylen i minst 1 dygn.

img_1970Vilken är din sill favorit?

img_2051img_2036img_1964img_2041

1

2 Comments

  1. Granatäpple är så förbannat gott! Däremot sill..har inte vågat smaka det på flera år..

    1. Men då är det väl dags att testa, iofs är Julen förbi men vem säger att man inte kan äta sill för det? 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *