Drinkar & Vin Dryck alkoholfri

Iskaffe med Baileys

Förra helgen så gjorde jag iskaffe och smaksatte den med Baileys. Vill du inte ha i alkohol så är det bara att utesluta det. Förut så drack jag så sjukt mycket iskaffe på sommaren men förra året var det lite sämre med det, känns som att jag försöker ta igen det nu. Enkelt att göra ett glas är det också, jag brukar frysa in kaffe i ispåsar så man kan plocka i några + vanlig is när man ska göra och när jag fryser kaffe så blandar jag det med lite vit sirap och en nypa salt. Sen kom jag över en riktigt god dryck häromdagen, en sojadryck med vaniljsmak som jag valde att använda istället för vanlig mjölk, eller jag det funkar även med kokosmjölk, havremjölk etc.  Nu har jag ingen sojamjölk kvar hemma men länkar till produkten → här. Den var riktigt god att ha i kaffet så hett tips på den!

Jag börjar med att lägga i ganska mycket is i mitt glas, sen lite baileys (om man nu vill ha det) och sen cirka halva glaset med kallt kaffe.  Vi har en presso hemma och det blir alltid kaffe över när vi har druckit så vi har börjat spara det som blir över i en glasflaska som står i kylen så det finns kallt kaffe när andan faller på. Just detta kaffe valde jag att tillsätta lite vaniljpulver i också men det är absolut inget måste och jag har inte gjort det nått mer sen dess för jag tycker den sojamjölken är så god ändå med vaniljsmaken. Efter kaffet gått i så fyller du i resten av glaset med sojamjölk, rör om i glaset och njut.

Hoppas ni kommer testa detta enkla recept i sommar, livsfarligt gott vill jag lova!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *