Bakning

Kärleksmums

Kärleksmums, det är väl verkligen en sak som funnits i evigheter!? Jag minns då att jag bakade det desto mer när jag var yngre sen har den nog bara glömts bort. Jag själv kanske är så himla förtjust i det, jag väljer nog en kanelbulle eller ett wienerbröd innan detta bakverk men jag vet att det är mycket omtyckt och jag minns faktiskt inte om min son Kevin har smakat det någon gång så jag bakade en plåt till min födelsedag. Från hans håll så var det himla populärt. Det är ju så enkelt att göra kärleksmums och man behöver knappt anstränga sig alls…

Receptet är från Fredriks Fika, dock hade han strössel på sina kärleksmums och jag valde klassiska kokos. Tycker det är tillräckligt sött ändå så jag skippar gärna strössel.

Kärleksmums
Serves 30
Write a review
Print
Ingredients
  1. 225 g smör
  2. 2 dl mjölk
  3. 5 ägg
  4. 4 dl strösocker
  5. 1 msk vaniljsocker
  6. 1,5 dl kakao
  7. 1 msk bakpulver
  8. 6 dl vetemjöl
Glasyr
  1. 50 g smör
  2. 0,5 dl starkt kaffe
  3. 0,5 dl kakao
  4. 1 msk vaniljsocker
  5. 3 dl florsocker
Garnering
  1. Kokosflingor
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
  6. Låt kakan svalna. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
  7. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingor. Skär upp i rutor.
Yummifood http://www.yummifood.se/

Gillar du kärleksmums!?

0

2 Comments

  1. Så gott det såg ut!

    1. Tack snälla <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *