Bakning Choklad

Kladdkakekakor m. ljus & mörk choklad

Jag måste säga att den sista månaden så har jag bakat otroligt mycket, mer än jag nästan bakar på ett helt år annars. Vet inte vad som har tagit åt mig, kanske är det för jag har fler munnar att mätta nu och det uppskattas kanske mer men Kevin är väl så van vid att få så mycket gott av mig hela tiden så han tänker inte på det på samma sätt. Dom här kakorna bakade runt Jultid någon gång, minns faktiskt inte om det var före eller efter Jul men det spelar ingen roll för man kan äta dom året runt . Kakorna är lite lätt sega/kladdiga inuti och det är bara så himla mums. Jag valde att blanda choklad i dessa kakor av det jag hade hemma så det är både ljus och mörk choklad och jag hade även någon choklad med nötter & torkade bär så hade även i lite av det men då måste man även tänka på att det kan vara nötter i kakorna när man biter i dom så inte en tand ryker :P.

Kladdkakekakor

250 gram blandad choklad, (jag använde både ljus & mörk, det som fanns hemma helt enkelt)
60 g smör
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 stora ägg
2 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret över ett vattenbad. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg, farinsocker och vaniljpulver vitt och pösigt i en annan bunke. Vispa ner den smälta chokladen och smöret i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills allt går ihop.
Ställ smeten i frysen i 30-60min. Forma degen till bollar med hjälp av en matsked, rulla dom för hand och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Vart 2 plåtar för mig som jag bakade av i ugnen var för sig. När jag väntade på ena plåten som var i ugnen så ställde jag den andra plåten i frysen så länge. Dessa kakor ska vara så kalla som möjligt när du ställer in dom i frysen. Det är det som gör att dom blir kladdiga i mitten. Grädda kakorna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

Ett glas fyllt med is, amaretto och kall mjölk är bra mumma till!

 Jag har även bakat en supersmarrig mjuk banankaka med choklad som ni kommer få recept på snart, den måste ni bara testa! Det hoppas jag att ni även gör med dessa kakor som är riktigt mumsiga och enkla att göra. Vilka är dina favoritkakor?

1

2 Comments

  1. Alltså jag vill bara åka hem till dig o gå en fotokurs! Det är ju heeeelt sjukt bad bra bilder du tar JÄMT!

    1. Ååååh men gud vad snällt sagt av dig <3 TUSEN tack! Jag kanske ska ha någon fotokurs? Känner att jag vill göra något… Lika har har jag fått sagt till mig att jag borde ha matlagningskurs…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *