Kyckling Lunch Middag

Kycklinggryta med curry, paprika, baconost och pasta

Hej på er och god fortsättning på det nya året. Hoppas att ni haft ett fint och relativt lugnt nyår, vi hade mys här hemma med barnen. Återkommer med mer om det i ett annat inlägg. Idag tänkte jag faktiskt bjuda er på denna magiskt goda kycklinggryta jag slängde ihop förra veckan. Vi hade massa färdigkokt pasta kvar i kylen som jag behövde ta reda på och kycklingfilén var påfylld i frysen så det fick bli en ganska enkel med ack så god och värmande gryta. Vi som har massor med snö här i Dalarna kan verkligen uppskatta en varm och härlig gryta i dessa tider. Jag har inga direkta mått eftersom ni vet ju att jag för det mesta kastar ihop mina recept, väldigt smart att driva en matblogg så kanske ni tänker he he… Men jag gör alltid mitt bästa att försöka skriva ner receptet som endast ligger i mitt huvud. Är så sjukt kass på att skriva ner recept men jag har blivit bättre på det så det går år rätt håll. Hallelujah…

Kycklinggryta med curry, paprika, baconost och pasta
Kycklingfilé (cirka 6 st filéer)
1 st finhackad lök
1-2 tsk Curry (jag använde extra starkt märkte jag efter jag smakat den ha ha)
3 st paprika (gul,röd,grön) skivad
cirka 1/2 zucchini, skivad
1/2 förpackning Kavli baconost (400 g förpackning)
4-5 dl grädde
1 buljongtärning kyckling fond du chef
grädde

smaka av med salt & peppar
eventuellt maizena redning

Skär kycklingfilén i strimlor, inte för tunna för då blir dom bara torra. Börja med att steka dom i smör i en gryta, när dom nästan är färdigstekta så tillsätter du den hackade löken och låter fräsa med en stund innan du tillsätter curryn och låter den steka med en stund. Tillsätt paprika & zucchini så dom får en stekyta sen häller du i grädden och tillsätter buljongtärningen. Låt detta småputtra en stund sen tillsätter du bacon osten och låter det koka ihop. Smaka av med salt och peppar… Tycker du att själva såsen är lite för lös så reder du av med maizena redning. Ta av din gryta från plattan och tillsätt din pasta direkt ner i grytan. Vi hade pasta i kylen och den satt ihop lite men det fixar du enkelt genom att lägga pastan i ett durkslag och skölja den i kallt vatten. Rör om med handen lite medans du sköljer så släpper pastan enkelt från varandra. Låt pastan rinna av lite sen lägger du bara ner den direkt i grytan, den är så varm så den värmer upp din pasta på ett kick. Servera med smörstekt sparris och babyspenat.

Vi delade på en kall öl som passade super till den kryddstarka curryn… En bit mjukt bröd till hade varit pricken över i:et.

Så enkelt och så himla gott, känner nästan att det vattnas i munnen i detta nu efter denna tallrik! Men idag har jag planerat att göra en bönlasagne till mig och Björn, lite som den jag tipsa om för ett tag sen i →detta inlägg men idag blir det med tacofärs i och sen har jag halva förpackningen med baconost kvar så den får gå i ostsåsen, mums! Ha en fortsatt fin Tisdag och hoppas ni testar denna smakrika och goda grytan nu i kylan. Kram på er…

2

2 Comments

  1. Anonym says:

    Lät smarrigt, ska absolut testas!

    1. Det tycker jag verkligen att du ska göra =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *