Drinkar & Vin Nyheter Tips

Lansering: Chill Out Dark & Elegant

img_5407-redigeraJag fick ett pressutskick med vin från CHILL OUT  i början av veckan så jag har inte testat detta vin ännu men jag sa till Björn igår kväll att i helgen vill jag gärna testa det här vinet tillsammans med en bit oxfilé. Någon som har smakat det? Jag trollade ihop en härlig korg för att fota vinet tillsammans med godsaker och jag kan inte mer än någonsin nu längta efter att ta med en sån här korg på picknick i Sommar

img_5406-redigeraInfo om vinet: Nu lanserar CHILL OUT ytterligare ett tillskott till serien med viner på klimatsmart PET-flaska, denna gång i storleken 1 L.  Utbudet av 1 L-flaskor är mycket begränsat men har visat sig populärt under senare år. Chill Out Dark & Elegant är en druvblandning där den välkända druvan cabernet sauvignon spelar huvudrollen, men har här fått en touch av petit verdot för extra fruktighet och smakrikedom. Det ger ett generöst fruktigt, smakrikt och balanserat vin med karaktär av svarta vinbär, plommon, viol, örter, mörk choklad och fat. Perfekt att servera till lite tyngre grillade kötträtter, mustiga grytor och lammrätter.

img_5408-redigeraChill Out Dark & Elegant är förpackad på klimatsmart pet-flaska, vilket är ytterligare ett steg i rätt riktning för Chill Out Wines som satsar stort på att förse marknaden med klimatsmarta förpackningar till sina produkter. I dag erbjuder Chill Out sex stycken av sina viner förpackade på klimatsmart PET.

img_5394-redigera-2Petflaskan är gjord av 100%  återvinningsbart material och ger 40% mindre avfall och deponi än glasflaska. Dessutom är vikt och storlek mindre än traditionell glasflaska vilket gör att den passar perfekt att ta med sig på vårens första picknick, till sommarstugan eller på båtturen.

img_5400-redigeraCHILL OUT Dark & Elegant 1 L PET, Art nr 2445  på Systembolaget, direktlänk → här. Pris 70:- ink pant. Druvsorter:  80% Cabernet Sauvignon, 20% Petit Verdot. Vinifieringsteknik: Efter alkoholjäsning har vinet genomgått malolaktisk jäsning och sedan lagrats med medium till hårt rostade franska fat.

img_5390-redigera-2Chill Out Wines är en färgsprakande och mångfacetterad serie viner; rött, vitt och rosé utvalda från vingårdar runtom i världen. Vinerna kommer från Europa, Australien, Nord- och Sydamerika och erbjuder en smak och en stil som är lätt att tycka om.

0

4 Comments

  1. Vilken fantastisk korg! Bara godsaker så långt ögat når!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Tack snälla <3. Ja men godsaker kan man aldrig få för lite av 😉 Kram

  2. Hoppas du skall gilla vinet!

    1. Tack! det hoppas jag med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *