Bakning, Choklad, Dessert, Tårta

Marängtårta m. Chokladtryffel & Jordgubbsfluff

30 november, 2016

img_0559För cirka 1 vecka sedan så fyllde min son 9 år och det bjöds så klart på fika. Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårta med chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”! Har jag blivit skvatt galen? Det är väl verkligen en sommartårta om något!? Men vem bryr sig, för mig spelar det ingen roll vilken årstid det är för vill man göra nått så är det bara att göra det och jag som ine är det största fanet av tårta var väldigt glatt överraskad över hur god den var! Först tänkte jag inte lägga ut detta inlägg pga att jag tycker bilderna vart så sjukt dåliga, måste verkligen skaffa softboxar, det här mörkret blir jag tokig på när man ska fota, men nu struntar jag i mina åsikter och lägger ut det ändå eftersom den vart så supergod!

img_0539Marängbottnar
2 st
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt svalna på plåt en stund sen ställer du in dom i kylskåpet medans du gör chokladtryffeln så dom är helt kalla när du häller på tryffeln.

Chokladtryffel
150 gram ljus choklad
1.1 dl grädde

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt tills den satt sig lite men är ändå ”rinnbar”. När den är fastare i konsistensen så tar du ut dina marängbottnar och häller lika mycket tryffel över båda bottnar och ställer in dom i kylen igen så det sätter sig på marängen.

img_0554Jordgubbsfluff
5 dl vispgrädde
300 g jordgubbar, mosade (jag använde mig av frysta jordgubbar som fått tinat upp)

Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar. Ta fram dina marängbottnar med chokladtryffel på, lägg på hälften av jordgubbsfluffet på ena botten och sen lägger du på den andra marängbotten ovanpå. Fördela resten av jordgubbsfluffet och garnerar med färska bär. Det enda jag hade hemma var färska blåbär så det fick bli det. Pudra över florsocker om du vill men det är absolut inget måste, jag körde utan.

img_0537

img_0550img_0549Recept på dessa kardemummabullar med pepparkaksfyllning hittar du i →detta← inlägg. Jag fick faktiskt lov att baka nya inför detta kalas för dom jag bakade sist tog slut på rekordtid. Seriöst, har aldrig varit med om att bullar har tagit slut så snabbt. Kevin sa att det var dom godast bullarna han ätit i hela sitt liv, bra betyg med andra ord. Ha en fortsatt fin Onsdag, kram.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lisa Lindmark Murman 30 november, 2016 at 11:29

    mumsfillibabba!!
    Superfina foton.
    /Lisa
    majamyra.se

    • Reply Linda 2 december, 2016 at 10:11

      Tack snälla Lisa <3

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.