Drinkar & Vin, Kött, Middag

Mexikansk afton

9 april, 2016

1460205308-13437Tjenare, har suttit och gjort om bloggdesign på förmiddagen och försökt redigera bilder sen igår. Av någon orsak så har jag kommit av mig 100 ggr men nu ÄNTLIGEN är jag klar så jag kan blogga om gårdagen med Madde. Jag hade bjudit över Madde för lite middag då jag firade att jag fått heltidsjobb som kock på kostenheten för Falu Kommun och Madde har fyllt år. Jag är en sucker för tacos så det blev det, hade dock planerat med räkor och lax MEN det vart lite ändringar då laxen luktade gammal rumpnisse (hade legat för länge i frysen) så jag plockade fram en bit med oxfilé istället.

1460206108-13437Kastade ihop massor med saker i en tillbringare som vi inte ens orkade få i oss för det vart för mycket till slut så vi gick över till öl för att sedan avsluta med röd vin. Blanda hej vilt var det jaaa!

1460205799-13437↓ You cook, I drink ↑

1460206297-13437Gjorde eget tortillabröd också, snacka om gott. Kommer aldrig i mitt liv köpa en förpackning med tortillabröd igen, enklare än så här blir det inte att göra eget och så mycket godare! Nästa gång ska jag nog testa att göra på majsmjöl.

Tortillabröd
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 nypa bakpulver

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i mindre bitar, vill du ha större tortillabröd så tar du mer deg och vill du ha mindre bröd som jag föredrar så tar du mindre deg..
Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt tunna. Stek i en het stekpanna.

1460206505-13437Guacomole är ett måste, gårdagens bestod av 3 avokado (eller var det 4?), några cocktailtomater, 1 scharlottenlök, ett squeeze sriracha, lite limesaft, salt & peppar. Mixa till slät smet. Dig the heck in!

1460206692-13437Jag brukar steka oxfilen i skivor, sen låta dom vila en stund och sen skiva upp dom i strimlor, supergott till grönsaker och tortillabröd. Körde även på lite vannameiräkor så man kunde variera sin tortilla lite, mumma.

1460206814-134371460207283-134371460207330-134371460207363-134371460207471-134371460208002-134371460207512-13437Tips på ett nytt & supergott vin som jag hittade sist jag besökte Systembolaget är detta som heter The Great Bonza och är ett Cabernet Sauvignon Merlot från Australien. Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, svarta vinbär, lakrits, blåbär, kryddor och örter. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Alkoholhalt 14%. 199:- på systembolaget och har nr 2002 i deras sortiment.

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.