Bakning Choklad Glass & Godis

Nutella- & Choklad Fudge

Hej! Hoppas att allt är bra med er!? Jag har börjat få så mycket julkänslor nu så det suger som sjutton i bakfingrarna. Jag har inte skrivit någon lista än vad det är jag vill baka denna Jul men dessa supergoda Nutella- & Choklad Fudge som jag brukar göra varje år kommer det nog kokas. Det går supersnabbt att trolla ihop dom och är verkligen magiskt goda. Har du börjat planera ditt Julbak ännu? Brukar du ha återkommande saker du gör varje år?

Dessa goda rackare tar bara 30 minuter att koka ihop, skulle nog kunna ta lika kort tid att tycka i sig allihop :mrgreen: .

Nutella- & Choklad Fudge
1,5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
50 g smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl nutella
Koka upp alla ingredienser utan nutella i en tjockbottnad kastrull, låt det småputtra i cirka 20-30 min.Gör ett kulprov {häll en klick fudge i kallt vatten, blir den fast är den klar} för att se om fudgen är klar. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner nutella så att den smälter och det blir en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Vill du ha halva fudgen med nötter så rör ned några på ena sidan av formen. Låt kallna och skär sedan i bitar. Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt 2 veckor. Jag har även haft den ståendes på köksbordet och har funkar det också..
Hoppas verkligen att ni testar att göra dom här supergoda Nutella- & Choklad Fudge samt uppskattar dom lika mycket som jag/vi gör. Jag måste nog dyka ner i någon tidning eller bok för att hitta inspo men först ska jag nog ta en kopp kaffe. Gilla gärna inlägget och dela inlägget så dina vänner också kan ta del av detta superenkla tips på Julens godaste godis. Ha en fortsatt fin dag-
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *