Odla hemma, Smaksättare, Tips

Odla vidare på kryddväxter från affären

14 juni, 2017

img_2197-redigeraÄr du som jag och köper hem kryddväxter ofta från affären? Nästa gång du gör det så tycker jag att du ska ta av någon stälk från basilika och myntan, sätta ned stjälken i ett glas eller flaska med vatten så kommer det till slut växa ut rötter på dom. Då är det bara att plantera dom i en kruka sen odlar du dina egna växter i fortsättningen 🙂 . Detta är så sjukt smidigt och vet inte hur många basilika krukor jag har hemma för tillfället, detta är också en otroligt trevlig gåva att ha med sig när man går bort. Plantera bara om din stjälk i en fin kruka, dra över cellofan papper och ett fint band sen har du en kanongåva. Du kanske har sett detta tips förut men då vet du nu också att det funkar lika bra med myntan!

img_2199-redigeraTänk bara på att vattna dina örter med jämna mellanrum för dom är ganska törstiga sen kan du även byta vatten 1 gång i veckan..

img_2201-redigeraSe vad mycket rötter som har kommit i dessa basilikastjälkar, i endast 2 st!

img_2202-redigeraMyntan likadan

img_2203-redigeraDetta är en mynta som är köpt från affären, den var inte så här fin och full med blad när jag köpte den. Men satte den i ett glas och vattnade med jämna mellanrum, denna har stått i köksfönstret och nu när den har växt till sig så planterade jag om en i kruka efter jag fotade den för 2 dagar sen. Kan hälsa att den mår utmärkt i sin nya kruka med mera jord och den växer så det knakar.

img_2204-redigeraimg_2205-redigera-2Jag planterade även dessa små basilika i varsin kruka så nu står det 4 st krukor med basilika i mitt köksfönster samt 3 med mynta… Ja, sen är det annat på G här också, men visst är det väl härligt med dessa underbara växter som doftar så gott. Så tänk på det nästa gång du är på väg att slänga din köpta kryddväxt, spara 1 – 2 stjälkar så har du snart en ny kryddväxt.  Kram!

Spara

1 ← FIRST, I heart you too ♥

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anonym 11 maj, 2018 at 13:35

  Underbart tips❤️
  Nu har jag säkert basilika hela sommaren🤗/Tack

  • Reply Linda 12 maj, 2018 at 11:12

   ÅÅåh vad härligt! Det var sååå lite så. Kram

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.