Kött, Såser & Tillbehör

Oxfilé, jordärtskockspuré & rödvinssås

24 juni, 2016

2016-06-23-21.16.04

Hej och förlåt för en stor tystnad under veckorna. Dagarna räcker inte riktigt till sen jag började jobba heltid men ska försöka lägga in tidsinställda inlägg under helgerna så det kommer upp under veckorna. Igår så gjorde jag lite extra god middag till mig och Kevin men jag erkänner att det tog sjukt lång tid att laga mat för jag vart avbruten av alla barn som ville grilla marshmallows, dom skulle ha vatten etc etc sen stod jag och babblade med grannen ett bra tag så vi åt nog inte förmäns efter 21 och jag var så sjukt trött. Det vart i alla fall oxfilé, jordärtskockspuré, rödvinssås, ugnsrostade tomater och blancherad sparris. MUMS!

2016-06-23-21.16.17Jag hade jordärtskockor i kylen som behövdes göras något av så jag kokade dom plus några potatisar i mjölk till dom var mjuka. Sila bort mjölken men spara den, mixa kickorna + potatisen till puré, späd med mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. Hur enkelt som helst!

2016-06-23-21.16.31Oxfilén binder jag alltid upp med snöre för att få fin höjd på den. Färsk grön sparris, hyvla med potatisskalare till tunna skiva. Koka upp vatten med salt och lägg ned sparrisen lite snabbt bara . Toppa oxfilén med sparris samt färsk timjan.2016-06-23-21.16.53-RedigeraUgnsrostade tomater har jag tipsat er om 100 ggr men jag skriver det igen. Lägg tomater (små eller skiva en stor i klyftor), ringla över rapsolja och balsamvinäger, smaksätt med salt, vitpeppar och örter om du har. Ställ in i ugnen på cirka 125 grader och låt stå där och mumsa till sig mesans du gör mat. Min stod nog där 3 timmar igår ha ha.2016-06-23-21.17.00-Redigera2016-06-23-21.18.01-Redigera2016-06-23-21.18.50-Redigera2016-06-23-21.15.32GLAD MIDSOMMAR

0 ← Give me some LOVE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.