Lunch Middag Pasta

Pasta m. parma, basilika & parmesan

1463507184-13437Hej på er! Gud vilken härlig dag jag haft idag, är så happy! Hoppas ni har haft en bra dag också?! Idag slog jag till och la lite extra krut på middagen FAST den är otroligt enkel att göra men visst ser den sååå smarrig ut. Jag drog på stereon i köket, hällde upp ett glass vitt vin med is och dansade loss lite sen spred jag kärlek i maten;).

1463507491-13437Jag rensade kylen på lite varor och fick ihop en schysst pastarätt precis i min smak. Och med basilika från krukorna i köksfönstret att smaksätta maten med så blir det inte annat än bra, eller hur?

1463507600-13437Spag(h)etti, koka enligt anvisningarna på paketet och på slutet kan du slänga ned lite basilika i pastavattnet som får koka med. När du häller av vattnet från kastrullen så sparar du lite vatten för att späda din rätt med om du behöver det. Spara även basilika med pastan så du inte kastar den. Lägg tillbaka pastan i din kastrull tillsammans med mer basililka och ringla ned en god olivolja och pastavattnet du sparat OM det behövs för att få den ”blötare”. (Du kanske inte ens behöver vattnet, men tänk på att det är stärkelse i vattnet så det kan få din rätt lite ”såsigare”)

Ugnsrostade tomater, inga konstigheter –  denna blir en snabb tomat i ugn. Lägg tomater i en ugnsfast form, slå på en god olja, några krossade vitlöksklyftor, salt, peppar och balsamvinäger. Rör om och ställ in i ugnen på cirka 150 grader i cirka 15-20 min.

Grön sparris, smörstek med salt och mald vitpeppar cirka 1-2 min.

1463507884-13437Lägg spag(h)etti i din tallrik, på med massa parmesan och mer färsk basilika. Toppa med ugnsrostade tomater, sparris och parmaskinka. Glöm inte att dra några varv med saltkaret samt pepparkvarnen också.

1463508075-13437Servera med en äggula. Såå gott när du blandat om allt och börjar hugga in, äggulan gör att det blir en krämigare rätt. MÖMS!

1463508171-13437Jag är nöjd, hoppas ni också är det;). Puss & kram på er!

0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *