Lunch Pasta

Pasta med bacon, ägg & parmesan

Hej på er denna strålande Söndag, wow vilken kanonväder men det har det varit väldigt mycket på slutet och jag känner verkligen att våren är på väg.  Härom dagen så gjorde jag en enkel pastarätt (carbonara style) till lunch, ibland vill man bara ha nått snabbt men ändå väldigt gott. Jag kokade bara pastan som vanligt, fräste på bacon så dom vart knaperstekta sen brukar jag lägga dom på papper så man får bort lite av fettet. Häll av lite av fettet ur stekpannan sen häller du av din pasta men spara lite vatten, ner med det i stekpannan och knäck ett (eller 2) ägg i pannan och rör om tills dom börjar “sätta sig”. Det går ganska fort och eftersom jag använder en stekpanna med gjutjärn så går det även på eftervärmen. Blanda ner baconet och servera sen i en härlig tallrik. Toppa med riven parmesan, nymald svartpeppar, flingsalt och färska örter eller krasse. Ganska enkelt eller hur? Vill du ha lite mer smak så kan du fräsa på lite finhackad vitlök innan du tillsätter pastan i stekpannan… men bara så den får svettas lite.

Ha en fortsatt fin Söndag nu… Kram!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *