Grönsaker Hamburgare Middag Potatis & Rotfruker Såser & Tillbehör Vegetariskt

Quornburgare m. Lökringar & Ajvarmajonnäs

img2886God eftermiddag, i Fredags så åt jag & Micke middag tillsammans och jag trollade ihop Quornburgare med godsaker till. Verkar som att Quornburgare har blivit lite av en favorit här hemma men det är så sjukt gott och min mage mår toppen av det. Jag gjorde även sötpotatispommes till och lökringar som inte är av denna värld mina damer och herrar! Gör dessa, ni kommer inte bli besvikna. Lökringarna är så sjukt krispiga och goda så det är otroligt svårt att sluta äta dom. Dippsåser gjorde jag två stycken, en ajvarmajonnäs och en srirachaketchup. Ja de är så enkelt som det låter, blanda bara ketchup med sriracha så har du en ketchup med lite fräs i och jag är en trogen Heinz-kund vad gäller ketchup. Tycker absolut att deras är bäst och när jag blandar så är det nog cirka 3 delar ketchup och 1 del sriracha, det är beroende på hur starkt du vill ha det. Så ska vi sätta igång?

Burger-test

Min burgare fylldes med massa godsaker men om det är något som jag har lärt mig så är det att inte blanda för mycket smaker uta håll det ganska simpelt med tillbehör på hamburgaren.Min bestod av hambugerdressing med baconsmak, ja det är en köpt och den är faktiskt riktigt god, ruccola, 2 skivor ost en med cheddarsmak och en med chilismak, svart hel kummin, picklad rödlök, new castle brown sauce, sriracha ketchup.. hmm var det nått mer? Jag tror inte det, som om inte det räckte? Jag brukar alltid grilla på hamburgerbrödet också i en grillpanna  så det blir lite krispigt innan jag äter, nom-nom kan jag lova.

Picklad rödlök med chili
2 rödlökar
1 dl rödvinsvinäger
0.5 dl vatten
0.5 dl socker
en nypa salt
färsk eller fryst chili i olika färger, jag har massor i frysen jag försöker göra av med därav chili i denna inläggning

Blanda vinäger, socker och vatten i en skål eller burk med tätslutande lock. Blanda eller skaka till sockret löst upp. Skala och skär löken i tunna skivor, tillsätt dom i din vinägerblandning samt salt och skivad chili. Blanda om riktigt och låt stå i kylen cirka 30-60 min innan servering. Håller cirka 1 månad i kylen med tätslutande lock men kan lova att den är slut innan dess… 😀

IMG_2877Friterade lökringar

2 gula lökar
1½ dl mjöl
1 äggula
1 tsk bakpulver
1½-2 dl mjölk
2 tsk neutral olja
Salt
Rapsolja

 
Skala löken och skiva den i ganska breda ringar annars så smakar det inte så mycket om dom så cirka 1,5 cm, sära på ringarna och lägg dom i iskallt vatten i ca 30 min.Under tiden, blanda mjöl med bakpulver, vispa äggulan med mjölken och lägg i 2 tsk med olja, blanda nu i mjölblandningen lite i taget, tills det blir en tjock slät smet. Låt vila ca 30 min.

När smeten har vilat, kan du antingen välja att smaksätta din smet med örter, chili etc eller så kör du neutral som jag denna gång. Tag upp lökringarna från vattnet och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg i några stycken i smeten och blanda försiktigt så att ringarna inte går sönder. Fritera några ringar åt gången. Ta upp den när de har fått fin färg, låt dem droppa av på hushållspapper och smaksätta med salt.

IMG_2875Supergott att doppa lökringarna i antingen srriachaketchupen eller ajvarmajonnäsen, kan lova att detta är inte sista gången jag äter detta. Jag vet att min pappa skulle älska det här.

Ajvarmajonnäs
2 äggulor
1 tsk senap
1,5 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
salt och peppar
2-3 msk ajvar relish, beroende hur kraftig smak du vill ha. Finns både mild & stark, jag har använt mild denna gång.

Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt,peppar & ajvar.

IMG_2869Ni ser ju hur krispiga dom är

IMG2876IMG2908

IMG_2900 IMG_2904IMG_28881Gissa om vi var nöjda efter denna brakmåltid? Hoppas verkligen att ni testar lökringarna, kom gärna åter och lämna en liten kommentar vad tyckte om dom i så fall. Nu är det dags att försöka trolla ihop kvällens middag som blir ganska enkel men ändå inte. Måste rensa lite så blir faktiskt 3-rätters men det inlägget kommer en annan dag. Ha en fortsatt fin Söndag, kram.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *