Dryck alkoholfri

Rabarberlemonad med vanilj, citron & lime

img_2619-redigeraInnan Midsommar så gjorde jag en rabarberlemonad då Björn har rabarber på sin gård och jag kan tycka att den här lemonaden blir godare desto längre den får stå och dra. Sen får man efter tycke och smak blanda den hur svag eller stark man vill ha den med vatten men ungefär 1/3 lemonad och resten vatten. Självklart massa is i glaset också… Och vill du göra den ännu godare använder du bubbelvatten istället för kranvatten.

Rabarberlemonad med vanilj, citron & lime
400 gram rabarber
10 dl socker
1.5 liter vatten

1 påse à 32 gram citronsyra
skal och saft från 2 st citroner
skal och saft från 1 lime
1 tsk vaniljextrakt

Tvätta rabarbern och här kan du välja om du vill ta bort det översta skiktet på rabarbern eller låta den sitta kvar. Jag tog bort den därför är den ljusare i färgen. Skiva rabarbern tunt och blanda med socker och vatten i en stor kastrull och värm på medelhög värme tills det kokar upp, låt koka cirka 1 minut.

Skär bort det yttersta av skalet på citronerna och limen med en potatisskalare. Dela citronen och limen och pressa ur all saft. Blanda saft, vaniljexrakt och skal tillsammans med citronsyran i en stor bunke och häll på den varma sockerlagen.

Rör om så att det blandar sig ordentligt och låt stå tills det svalnat. Häll upp på väl rengjorda flaskor och låt bli ordentligt kalla i kylskåpet.

 

img_2625-redigeraLäskande gott i värmen

Spara

Spara

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *