Bakning Frukt & Bär Mellis

Rawbollar med nypon & choklad

För ett tag sen så fick jag hem ett pressutskick med produkter för att göra egna rawbollar från Sagolika. Jag kan erkänna att jag inte trodde dom här skulle vara goda då dom innehöll bland annat dadlar som jag inte heller trodde att jag gillade men vet ni vad att jag gjorde dom ändå trots att jag hade en negativ inställning till dom och gissa om jag blev förvånad när jag faktiskt gillade dom. Jag valde att testa 3 st olika smaksättningar utanpå rawbollarna och dom som är godast, enligt både mig, mins son och kille så är det dom med endast kokosflingor på utanpå som är godast. Och dom är riktigt goda också samt så är dom fyllda med mycket nyttigare saker än dom vanliga chokladkollarna.

Nu har jag gått och småätit av dom här varje dag till en kopp kaffe eller bara när jag varit hungrig/sugen på något ända sen jag gjorde dom och snart är dom slut. Jag fick ett annat recept också med blåbär och lakrits som jag funderar på att testa när dessa är slut. Dock tror jag att jag skippar lakritsen..

Rawbollar med nypon & choklad
cirka 25 stycken

2 dl sötmandel
2 dl havregryn
200 gram mjuka dadlar (ta ur kärnorna)
1 dl nyponsoppa
2 msk kakao

Strössel
Kokosflingor och/eller nyponpulver

Mixa sötmandel och havregryn till fina smulor. Lägg i dadlar och kör smuligt. Tillsätt nyponsoppa samt kakao och kör till en tjock smet. Forma till bollar och rulla i kokos
och/eller nyponpulver. Ställ kallt i cirka 30 minuter och sen kan du njuta av eller eller några ;). Jag förvarar mina i kylen hela tiden.

Nu kan jag njuta av dom här med gott samvete 🙂

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *