Dryck alkoholfri Mackor

Rostat surdegsbröd m. mosad avokado, feta, oxfilé, ägg & tabasco

img_2554-redigeraIbland så vill man helt enkelt inte ha en hel lunch till lunch utan något enklare så förra veckan trollade jag ihop goda mackor till mig och Björn. Brödet var rester sen någon dag innan, ni vet nr brödet börjar bli så där torrt och tråkigt. Rosta på det så får du liv i brödet igen och vill du så kan du dra lite vitlök över brödet efter att du rostat det. Rosa i antingen en brödrost eller i en stekpanna, båda sätten funkar lika bra och har du en varmluftsugn så lägger du in brödet på gallret i mitten av ugnen och kör på varmluft & grill på högsta värme. Vänd på brödet efter en stund så får du fin färg å båda sidorna… Sen är det endast lite smör på, visst man behöver inge smör MEN jag tycker alltid att mackorna blir mycket godare med smör på. Mosa avokado ovanpå, tppa med lite örtsalt och sen hade vi rester från oxfilé som jag valde att skiva upp tunt så jag toppade avokadon med oxfilé, kokt ägg, fetaost, ugnsrostade tomater som även det var rester, toppa med lingsalt, färsk persilja och tabasco. Så himla gott hörrni!

img_2558-redigeraDenna kombo är så god, det lena från avokadon, sältan från fetaosten, hettan från tabascon, tomaterna som exploderar i munnen och köttet bara smälter i munnen. Ägg passar perfekt till fetaost, så gott och det gör även att mackan blir lite mer matigare med lite ytterligare protein.

img_2566-redigera-redigeraBjörn satte jag på att fixa smoothie till oss så jag vet inte riktigt vad han hade i men har för mig att det var kvarg, proteinpulver, frysta “smoothie” bär blandning.. Kan ha varit kanel i också eftersom jag jämt tjatar om kanel. Sen är det nog mjölk för att späda ut smoothien till önskad konsistens. Eller om det var kokosmjölk? Hur som helst, båda funkar!

img_2561-redigeraFör mig räckte det med 2 st mackor och en smoothie medans Björn tryckte i sig 3 st mackor.

img_2565-redigera img_2562-redigeraimg_2560-redigeraGanska smarrig lunch va? Och väldigt mättande trots att det “bara” är mackor och smoothie..  Glöm inte att ge mig ett hjärta nedan om du gillar tipset . Kram på er!

Spara

1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *