Bakning Choklad

Sega Chokladkakor

chokladkakorHar ni som jag, alltid äggvita i kylskåpet? Jag har jämt flera burkar med olika datum på äggvita som sparats från olika tillfällen i kylskåpet och det brukar sluta med maräng som vanligt eller så slängs det till slut, jag menar det går inte att leva på maräng, eller? 😉 Dom här kakorna är baserat mest på äggvita & florsocker och dom är magiska… Sega, härliga och helt oemotståndliga. Jag förvarar mina i kylskåpet, då blir det bäst konsistens. Låter du dom ligga i rumstemperatur blir dom för lösa eller hur jag ska förklara mig så det går knappt att hålla i dom…

img8958Sega Chokladkakor
Cirka 40 st
 
4 st äggvitor
5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
1/2 – 1 dl nöt-creme eller nutella, kan uteslutas. Jag använde nutella denna gång.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Häll vitorna i en bunke, vispa upp dom lite löst och sikta ner övriga ingredienser och vispa ihop med elvisp. Smeten skall vara krämig, ej för lös. Tillsätt i så fall mer florsocker. Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen, i ca 8 min och låt svalna på plåt. Sikta gärna över florsocker vid servering. Förvaring i kyl eller frys.

img8959Min son är besatt av dessa kakor, konsistensen gör verkligen dom så goda. Ungefär som en seg mums mums fast med mer konsistens eller hur jag ska förklara..Man vill bara sitta och trycka i sig allihop i ett svep ha ha.

img8966Tillsammans med en kopp kaffe, underbart!

123

Jag hoppas verkligen att du testar på detta enkla recept, du kommer inte ångra dig en sekund.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *