Bakning Mackor

Tekakor med kardemumma

För cirka 1 vecka sen så bakade jag tekakor med kardemumma och receptet hittade jag hos Fredriks Fika. Kanske låter konstigt med kardemumma i tekakor för vissa men för mig lät det som ljuv musik då jag älskar kardemumma. Och några som verkade uppskatta tekakorna var barnen för det finns endast 1 tekaka kvar!!! Tanken var då alltså att göra någon snygg plåtning med dessa men det swishade bara till i frysen så var det slut.. Så igår fick jag ta bilder på dom 2 stackarna som var kvar (). Tänkte att det är bättre med någon bild än ingen alls.. Nu har jag en ny laddning med ett annat bröd från hans sida i ugnen som ska testas så jag får återkomma med det receptet:).

Tekakor med kardemumma

5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk honung
1 tsk salt
2 tsk mortlad kardemumma
12 dl vetemjöl (720 g)
100 g rumsvarmt smör

Gör så här:
Ljumma mjölken i en kastrull till cirka 35-37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med mjölken. Tillsätt honung, salt, kardemumma, vetemjöl och det rumsvarma smöret och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.

Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 3-4mm tjock och stansa ut rundlar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler.

Så dessa godbitar rekommenderas och tydligen riktigt barnvänliga.

 

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *