Favoriter Grönsaker Lunch Mackor Såser & Tillbehör Smaksättare

Toast med hemmagjord coleslaw, tomater och sambalsås

Hej på er, jag är uppe med tuppen som vanligt medans resten av gänget sover. Jag älskar att vara uppe och skrota på morgonen och tycker det är skönast tid att blogga, redigera bilder etc.. Lugnet före stormen ungefär 🙂 . Igår så skrev jag att jag kokade påskägg av rödkål och vet ni vad, jag tog inte hela biten av rödkål utan jag sparade en bit för att göra en god slaw för jag hade på känn att det kunde bli grillning under helgen då vädret har varit så bra och jag älskar verkligen hemmagjord slaw. Inte är det krångligt heller och så mycket godare än en köpt. Mycket riktigt så vart det grillning i Fredags och jag är så himla nöjd med min slaw, kan inte sluta äta den så igår till “lunch” gjorde jag i ordning 2 st rostade mackor (för jag orkade inte göra mer än så just då) och toppade mina mackor med pizzasallad som var kvar sedan någon dag innan från den lokala pizzerian, min slaw, tomater, färsk timjan, örtsalt och några droppar sambal sås, ni vet sån flaska från Lucullus, bild finns här. Vi köpte jämt Sriracha förut men nu har vi varit ifrån den ett tag, tycker den har nån weird bismak som vi inte riktigt är förtjusta i så jag är glad att jag testade att köpa hem den här sambalflaskan, mycket godare.

Min slaw då, jag går inte efter något recept utan mer på känn och för det mesta så har jag inte crème fraiche hemma som det brukar vara i en slaw utan det brukar för det mesta finnas gräddfil hemma så jag brukar blanda min slaw med det samt egengjord majonnäs, recept på majonnäsen har du här.

Cole slaw med rödkål, rödlök & persilja

1 st rödkål, normal storlek, fint strimlad
1 st rödlök, fint skivad
1-2 morötter, riven
finhackad persilja, cirka 1 näve
1 tsk dijonsenap (eller “vanlig”, Johnnys söt & stark är en favorit)
Något sött, här brukar det variera. Finns det äppelmos hemma kan jag använda det, just denna gång använde jag faktiskt cirka 1 tsk socker samt 1-2 tsk fikonmarmelad.
Nymald svartpeppar
1-2 dl gräddfil (beroende hur “kletig” du vill ha den)
1/2 – 1 dl majonnäs

Blanda samman alla ingredienser, smaka av om du behöver en nypa salt. Sätt plast över skålen och låt den stå och gotta till sig i kylen.

Tips: Vill jag ha lite mer fräs i slawn så kan jag tillsätta lite hetta i form av tabasco, sambal eller sriracha beroende vad jag har hemma. De tär även riktigt gott med svart kummin.

Jag älskar örter av alla dess slag och försöker så gott jag att ha det hemma så beroende vad du har hemma, toppa din macka med det. Jag tycker timjan eller persilja passar perfekt.

Har du sesamfrön eller solroskärnor hemma, toppa gärna macka med det. Mums!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *