Dryck alkoholfri Lunch Mackor Middag Såser & Tillbehör Vegetariskt

Toast | Smoothie | Saffransaioli

Fil 2016-08-17 09 05 26

Igår fick det bli en riktigt enkel “middag” för jag hade varken ork eller lust att äta nån middag. Så jag gjorde en toast med massa grönsaker, jordgubbssmoothie på grekisk yoghurt, apelsinjuice eko, alpro coconut, frusta jordgubbar och kanel.. Sen toppade jag med mängder med egenplockade blåbär. Till toasten så hade jag även en saffransaioli jag gjorde förra helgen så jag kunde dippa loss totalt, man behöver lite dipp i vardagen ibland. Emelie sa att den här saffransaiolin är den godaste hon ätit i hela sitt liv, undra hur många hon har ätit? *haha Men jag håller med, jag lyckades riktigt bra med den… Så vill du ha receptet?

Fil 2016-08-17 09 04 53Just ja, lite riven kokos på toppen också….

Fil 2016-08-17 10 06 36Aiolin är grund majonnäsen jag tipsat er om 100 ggr men jag skriver ned den igen.

Majonnäs (grund)
2 äggulor
1 tsk senap
1,5 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
salt och peppar

Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt & peppar.

Nu kommer det roliga, att smaksätta. Jag tog halva mängden till vanlig aioli och halva till saffran, så alltså 2 skålar. Den med vanlig aioli är det bara att riv ned 1-2 klyftor vitlök beroende hur kraftig vitlökssmak du vill ha. Den med saffran är det lika med vitlök sen så hade jag ut cirka en tredjedel till en halv påse i en liten skål… Har du honung så har du ned lite av det och blandar om, låt stå en stund så löser saffranet upp sig bättre. Men om du inte har honung som jag inte hade denna gång så tog jag lite strösocker & pytte lite vitvinsvinäger. Blanda om och låt stå en stund… Blanda sedan ned det i majonnäsen. Blanda om och smaka av. Jag brukar försöka göra dessa lite innan man ska äta så dom får stå i kylen och “sätta” sig.

Fil 2016-08-17 09 05 10Enklast är godast, eller hur mina vänner

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *