Delikatesser Förrätt Lunch Mackor Mellis Middag

Våffeltoast eller snitt med skinka & jalapenos

Jag testade på nya saker förra veckan, våffeltoast och snitt. Istället för att göra toast på vanlig formfranska så gjorde jag på våfflor och fyllningen var inte vilken som helst utan en röra på kavli mjukost, riven ost och färsk timjan. Sen så hade jag även på en skiva med skinka. Jag blandade 2 smaker från mjukosten, skinka och jalapeno men nu så här i efterhand så hade jag nog bara valt jalapenosmaken för den med skinksmak tog över som sjutton och då hade jag inte i mycket av den. Men det är en smaksak, sen tillsatte jag bara med riven ost i röran och färsk timjan. Svårare än så är det inte. Men först så ska det så klart göras  våfflor och recept på det hittar ni längre ned.

Frasvåfflor med fänkål
cirka 8 st

100 gram smör, smält
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 dl kallt bubbelvatten
1- 2 tsk fänkålsfrö, mortlade

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa ned hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Tillsätt därefter resten av vattnet och vispa samman de tillsammans med det smälta smöret och krydda med fänkålsfröna. Hetta upp våffeljärnet och pensla antingen med smör eller använd smör & rapsolja spray från Arla. Smidigt att använda den, jag gör det själv. Grädda våfflorna och när din våffla är klar så tillsätter du röran på halva din våffla samt en skiva skinka, vik över den andra halvan av våfflan och grädda en stund tills osten har smält men tänk på att inte ha för mycket fyllning i din våffla för då rinner det bara ut i ditt våffeljärn.

Vill du inte göra en våffeltoast så kan lägga röran påfrasvåfflorna och serverar som ”snitt”.

Bon appétit

2

2 Comments

  1. Anonym says:

    Tack för tipset! Måste provas!

    1. Det var så lite så 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *